zondag 31 oktober 2010

Herfstwandeling

We hadden schitterend weer op de herfstwandeling, dus het kon niet meer stuk.

Hahahahalowééééééééééééén!

Hoe kan het ook anders dat ik dit bericht schrijf op Halloweenavond. Voor mij een leuk thema vol sfeer en gezelligheid. En dat hebben de kindjes ook deze week ondervonden. Enkele sfeerbeelden:


Op donderdag maakten en aten we Halloweencake en dronken drakenbloed. We proefden pompoenmoes en -pudding. Dat was een hele aparte ervaring, maar werd door velen gesmaakt. Als afsluiter kreeg iedereen zijn/haar welverdiende heksen/tovenaarsdiploma.



Van Halloween

zaterdag 23 oktober 2010

Herfst-Halloween

Koekoek,
Niet veel foto's genomen de laatste tijd, juf is op zoek naar een nieuw fototoestel :-). Een greep uit de activiteiten van deze week : verschillende soorten noten geproefd : kastanjes, okker- en hazelnoten. De herfst beter waargenomen in al zijn facetten. De term "dezelfde" geoefend, alsook weinig-veel, minder- meer, maar ook de moeilijke minst-meest en we sorteerden van groot naar klein. Ook leerden we bomen tekenen en versieren en maakten een "3D" boom, die we vrijdag meenamen naar huis. Tegenstellingen kunnen wij ook al goed aan bijv. de kabouter is klein en de reus is ... en op het einde van de week brachten wij het heel goed van af met de goed of fout kwis.
Volgende week worden we verrast op een feestje, maar we weten nog niet welk ééntje. We werken rond Halloween met de bedoeling om angsten te overwinnen, niet om er bij te krijgen ;-)
Nog een fijn weekend, doeioeioeioei

zaterdag 16 oktober 2010

Huishoudrollen

Ik ben op zoek naar keukenpapier rollen, er is geen haast bij, maar als de rol op is mag je die meegeven met je spruitje. Prettig weekend!

Hiep hiep hoera!!

Arent is deze week 4 jaar geworden, dikke proficiat lieve vriend!

maandag 11 oktober 2010

Herfst



Vandaag hebben we een zonnige herfstwandeling gemaakt. We vonden bosbessen, eikels, tamme kastanjes, mos, slakken en nog veel meer. We zagen verschillende bomen, struiken en planten. Helaas heb ik niet zo veel foto's, camera brak :-(, maar dankzij oma kon ik nu toch wat extra foto's publiceren, merci oma!!!

filmpje schrijfdans

Schrijfdans

Tijdens ons thema "Fruit" kregen de kindjes hun eerste sessies schrijfdans. Een omschrijving van de schrijfdans site gaat als volgt :

"Bij Schrijfdans wordt het schrijven veel ruimer opgevat dan alleen als het schrijven van letters en woorden met een pen op papier. Schrijven kunnen we ook met de armen in de lucht, of met de handen in een laagje scheerschuim.
En wàt we 'schrijven' hoeven niet per se letters te zijn. Met basisschrijfbewegingen als lussen of bogen kunnen we al
beginnen (lang) voordat de kinderen aan letters toe zijn.
Dat is precies wat er in Peuter- en Kleuterschrijfdans en Schrijfdans 1 gebeurt: het grof-motorisch en met beide handen zelf ervaren
van de basisbewegingen, ondersteund door muziek."

De eerste sessie heet de vulkaan, maar ik liet de fantasie van de kleuters de vrije loop en aangezien we werkten rond fruit kwamen we al gauw bij de appelboom terecht. We merkten 4 verschillende delen op in de muziek : de kabouters die de appels plukken, het schudden aan de bomen, het onweer en de regen. Dit werd enkele malen in de zaal uitgebeeld en tenslotte werkten we telkens met een kleine groep in de klas op een groot blad papier deze keer met waskrijt.