maandag 27 september 2010

Naar de boomgaard










Vandaag bezochten we de boomgaard om te zien waar de appeltjes vandaan komen. We kregen elk nog een appeltje mee om van te smullen. Lekkerrrrrrrr

Waarneming van het fruit

De kermis is alweer vertrokken en nu is het de moment om over gezonde voeding met vooral de nadruk op het fruit te leren.
De kindjes mochten een stuk fruit meebrengen van thuis en dank aan de ouders die zo hun best gedaan hebben om verschillende soorten mee te geven. Er zat zelfs fruit tussen waarvan ik nog nooit gehoord had!
We hebben heel veel kunnen proeven en ontdekken.


We herkennen de granaatappel,  blauwe druiven, frambozen, blauwe bessen, witte nectarines, kiwi, cavaillon, gele en blauwe pruimen, vijgen, witte druiven, cactusvijgen, peren, mango,pompelmoes

Eendjes vissen



Omdat we niet altijd een draaimolen willen maken werd het deze keer een "eendje"(1 ;-)) kraam.

zaterdag 18 september 2010

Tuutjes

Even een serieus berichtje tussendoor. Ik merk de laatste tijd dat er nogal veel kindjes toekomen in de tweede kleuterklas die vaak de 's' klank uitspreken met de tong tussen de tandjes. Vele kindjes vertonen ook een open beet, dwz ipv de tandjes die mooi in elkaar passen, staan ze in een (open) boog zodat de tong er gemakkelijk tussen kan. Dit allemaal is meestal een gevolg van het fopspeen. Daarom durf ik de ouders te adviseren om het speentje zo vlug mogelijk te bannen om erger te voorkomen.

Kermis

't Is kermis in de stad en we zullen het geweten hebben. Vrijdagvoormiddag zijn we met alle kleuters en het eerste leerjaar de kermis gaan bezoeken. We mochten 3 keer op de draaimolen en de kindjes die de flosch konden bemachtigen kregen ook nog een rittenkaartje mee naar huis. Het was terug heel mooi weer en de kindjes amuseerden zich grandioos.
Na de middag bouwden we het kermisfeestje verder en mochten we smullen van lekkere oliebollen of waren het snottebollen (uitspraak van een peuter :-)).
Vanaf woensdag werken we rond "lekker en gezond (fruit)", prentjes of materiaal rond de thema's zijn altijd meer dan welkom!

woensdag 15 september 2010

Waar is Takkie?

Paniek deze week in de klas. Takkie, de hond van Jip en Janneke was weggelopen. We konden hem enkel terugvinden na het verzamelen van puzzelstukken. Die stukken konden we vinden adhv foto's. Die waren genomen over het ganse schooldomein.
Na een twee! uur durende zoektocht over de ganse school hadden we alle stukken verzameld, zo ontdekten we dat de stukken een foto vormden van de schuilplaats van Takkie.
Tot grote vreugde werd hij gezond en wel teruggevonden en kon hij terug in het koffertje bij zijn vriendjes.
Het was een boeiende ervaring waarbij we kennismaakten met bijna alle leerkrachten, lokalen, gebouwen op onze campus. Ook het sloeberke werd bezocht!
Ik vermoed dat de kindjes goed zullen geslapen hebben maandagnacht :-).
Oh ja en vrijdag gaan we op stap naar de kermis, spannend!!

zondag 12 september 2010

Er is er iemand jarig

Deze week mochten we al een eerste verjaardag vieren. Louis werd tijdens de vakantie 4 jaar. Een dikke proficiat!!

Twee emmertjes water halen

Amai amai, woensdag ochtend rond 8.15 kreeg onze poppenhoek plots een douche! De hevige regen stroomde binnen via het dak. De directeur, Christine en enkele ouders snelden me te hulp met het verhuizen van de meubels en het plaatsen van alle mogelijke dingen die het water wat kon opvangen. Nadat onze nieuwe werkman 15 tennisballen had kunnen verwijderen uit de regenpijp kon het water wegvloeien. Het plafond bleef nog nadruppen tot 's avonds laat. Het goede nieuws is dat er weinig schade is in de klas, enkel het plafond vertoont wat blaasjes.

maandag 6 september 2010

Hoekenwerk

Ik wil enkele sfeerbeelden delen met jullie. Deze foto's werden vorige week al gemaakt en je zult merken dat de kindjes zich al vlug aangepast hebben.

woensdag 1 september 2010

Eerste schooldag

Hallo allemaal.
De eerste schooldag zit er weer op, voor sommigen gaat dit al wat moeilijker dan bij anderen maar het is allemaal heel goed meegevallen. We hebben de ballonnen terug de vrijheid gegeven, kennis gemaakt met enkele nieuwe kindjes en iedereen koos een nieuw symbool. Helaas heb ik geen foto's kunnen nemen, de kindjes hadden mijn aandacht volledig nodig ;-). Dus een warme oproep aan de mensen die foto's genomen hebben : zou het mogelijk zijn om ze naar me door te sturen, dan kan ik ze publiceren. Hartelijk dank.
Groetjes!
Ondertussen kreeg ik al enkele foto's van juf Caroline, waarvoor dank!