woensdag 12 mei 2010

Sportdag

Op dinsdag 11 mei was het sportdag voor de ganse school.
In de voormiddag werkten we samen met K2 en K3. Eerst was er de opwarming met aerobic en start to run.
Vervolgens had juf Greet (onze turnleerkracht) een kabouterspel (variant ganzenbord)voorzien. De kindjes werden in 6 groepen verdeeld (ieder kreeg een kleur). Elk om beurt werd de kleurendobbelsteen gegooid en ieder kleur stond voor een specifieke opdracht. Er waren 1 miuutspelletjes, groepsspelletjes, tikspelletjes, muzikale activiteiten, parachute spelletjes, kortom er werd heel wat samen gespeeld en gesport. Iedereen was reuze enthousiast en we kwamen zelfs tijd te kort.
s' Middags was er, samen met de kleintjes, een "picknick" binnen, omdat het nog redelijk frisjes was om buiten te zitten.
Daarna stapten we met z'n allen naar de Gavers. Daar mocht er naar hartelust gespeeld worden en als afsluiter stapten we nog terug naar school. De kindjes zullen waarschijnlijk lekker geslapen hebben die nacht :-)

Moederdag





Voor moederdag leerden we oa de ontbijttafel klaarzetten. De kindjes konden volop oefenen en vonden het echt gezellig, ook de mama's waren blij verrast!!

zondag 2 mei 2010

Opendeur Opendeur Opendeuuuuuuuuuur!


Jullie worden allemaal van harte uitgenodigd op onze opendeur. Deze keer gaan we voor een andere aanpak. Er worden rondleidingen voorzien voor de mensen die onze school nog niet goed kennen maar er wordt ook veel aandacht besteed aan de ouders, vrienden en kennisen van onze leerlingen. We zullen zorgen voor een gezellige sfeer voor de ouders en leuke animatie voor de kinderen. Allen erheen!!

Nieuwe kleuter


Jaja het schooljaar loopt naar het einde toe en nu mogen we nog een nieuwe kleuter verwelkomen : Soufian. Hij komt uit Italië en spreekt dus enkel ... Italiaans. Wij leren hem Nederlands en hij leert ons Italiaans. Dus jullie hoeven niet verwonderd te zijn als je kindje nu ook al een mondje Italiaans spreekt.
Ciao!!!

Hoera voor de mama's






Nog één weekje en 't is moederdag. We gaan niet verklappen wat we zoal gedaan hebben deze week (top secret!) maar dit willen we wel even kwijt. Op vrijdag kwam de mama van Thomas zich schminken voor de kindjes. Stap voor stap zagen de kindjes hoe dat allemaal in zijn werk gaat. 't was gezellig en achteraf werden de kindjes ook een beetje geschminkt, zelfs de jongens waren superenthousiast. Voor vaderdag zijn we nog op zoek naar een papa die zich wil komen scheren, wordt vervolgd....

't is lente 't is lente joepi joepi jee


ons zaai en plant gereedschap

Onze bloemenwinkel

Meegebrachte bloemen

De jonge plantjes komen al naar buiten loeren

Ja de lente is in het land en vorige week hebben we dat zeker kunnen ervaren! We hopen dat we dit jaar nog veel zullen kunnen genieten van zo'n mooi weer!
Na de paasvakantie werkten we een weekje rond "De lente". We zaaiden tuinkers, verschillende zaadjes voor een bloemenborder en stinkertjes (Afrikaantjes, Tagetes patula)Vele kindjes brachten mooie bloempjes mee van thuis om waar te nemen, waarvoor een dikke merci!